background

Kon. Harmonie Leo XIII - Lier

DirigentenKoninklijke Stadsharmonie Leo XIII


Het harmonie-orkest Leo XIII staat onder leiding van Ricardo Garrido. Hij nam eind 2017 het dirigeerstokje over van Dries Laureyssens.

Ricardo Garrido Badillo werd geboren in 1967 in Lier uit Spaanse ouders. Op zesjarige leeftijd is hij met slagwerk begonnen bij een plaatselijk drumband. Toen hij twaalf was ging hij naar de Stedelijke Academie. Na zijn middelbare opleiding trok hij naar het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen waar hij slagwerk heeft gestudeerd bij L.Caubergs en L.Ouderits.

Opmerkelijk zijn de prestaties die hij geleverd heeft met Showband Liberty tussen 1982 en 1992 als vibrafonist. Met deze showband heeft hij in binnen- en buitenland (Frankrijk, carnaval te Nice, Duitsland, ItaliŽ, Spanje, U.S.A.) opgetreden en belangrijke prijzen gewonnen waaronder een 1į prijs op de wereldkampioenschappen te Kerkrade (Nederland). Tegelijkertijd was hij actief als allround drummer bij partybands en freelance slagwerker. In 2003 heeft hij zijn 'Meester in de Muziek' behaald bij L. Ouderits aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen.

Momenteel is Ricardo docent slagwerk aan de Stedelijke Muziekacademie te Lier.

Ricardo Garrido